Mzuzu og Lake of Stars


Utsikten vår fra campen

Her kommer en liten oppdatering på reiseuka vi hadde for to uker siden (bedre sent enn aldri) :

Trubadur på tur. Foto: Ingrid
I en fullstappa minibuss suste vi oppover til Mzuzu fra Lilongwe onsdag 28. september. En minibuss full av madrasser, trommer, gitarer, bagasje, godt humør og ikke minst: bra folk! Turen tok ca. 11 timer, med to korte pauser. Én stopp i Salima for å levere fra oss medisinsk utstyr som jeg og Lars hadde tatt med oss fra Norge, og én stopp i Nkhotakota for å hilse på de ansatte ved kultursenteret og for en kort omvisning.



The Nsima Experience + David Luhanga


Torsdag spilte vi (The Nsima Experience) konsert i Mzuzu ved utestedet Jacaranda, drevet av den kjente trommisen Daku og poeten Chigo. Før oss på scenen opptrådte den lokale helten David Luhanga, også kjent som Street Rat, sammen med sin perkusjonist. Fantastisk kveld med mye bra musikk og god stemning!


Dagen etterpå gikk turen til Chintheche, nær Nkhata Bay, hvor festivalen Lake of Stars ble arrangert ved vannkanten av Malawisjøen. Der møtte vi flere nordmenn som jobber i Malawi, og lagde like godt vår egen lille, norske camp på stranda. Det gikk ikke lang tid før hele gjengen lå og fløt uti det krystallklare vannet, som jevnlig fungerte som frelse mot den stekende sola. Iløpet av festivalen fikk vi mange nye venner, åt mye god mat, drakk mye god drikke og nøt mye god musikk! Av artistene vil jeg spesielt nevne vår gode venn fra Moçambique, Nikolas Goza, og Lilongwes nye helter: Mbanaye! Tusen takk, Lake of Stars!

Det var to reduserte, sandete, hårete, men storfornøyde nordmenn som kom hjem til Lilongwe natt til mandag 3. oktober.

Peace & Love fra Malawi!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nkhotakota, Mutchi & Lilongwe

Takulandirani Achimwene! - Velkommen bror!