Nkhotakota, Mutchi & Lilongwe

Azungu-gjengen i Nkhotakota:
Catrine, spanjolene Jero & Kim, meg, Lars
Anne-Lene og Ingrid
Samme dag som forrige blogg-innlegg, dro jeg og Ingrid til Nkhotakota med våre nye venner fra Barcelona (Jero og Kim) for å opptre ved kultursenteret der med våre kolleger. Anledningen var Nkhotakota Jazz Night. Jero og Kim kom for en stund siden og skal være her til januar for å hjelpe Music Crossroads med organisatorisk arbeid samt engelsk- og naturfagundervisning på en lokal skole. Etter noen øl og en pizza (!), dro vi i gang jazz-kvelden med "Tanta Til Beate", og satte umiddelbart stemninga for kvelden. Dagen etter, lørdag, lå vi for det meste og døste på stranda.

Møte med lokale høvdinger i Mutchi
Gladnyhet: Tirsdag 8. november skrev vi under en avtale mellom Music Crossroads Malawi, UNESCO og REI Japan. Avtalen gjelder et prosjekt vi har satt igang, hvor vi skal reise rundt i hele Malawi og samle inn tradisjonell musikk og dans fra de forskjellige stammene på lyd- og videoopptak. Musikken skal transkriberes og fortellinger skal skrives ned. Arbeidet skal resultere i en komplett bok om Malawis kultur, med mål om å bevare og videreføre tradisjonene. Vi feiret avtalen med en danseoppvisning i landsbyen Mutchi utenfor Lilongwe dagen før, hvor vi hilste på de lokale høvdingene og fikk deres velsignelse. Etterpå ble det sang og dans, og ikke minst: Gule Wamkulu.

Deler av dansetroppen Hear Us Children
På selve tirsdagen hadde vi en forestilling hos oss på Music Crossroads, med oppvisninger fra veteranbandet Old's Good, den utrolige dansetroppen Hear Us Children, sjarmerende The Daughters Band, rutinerte The Groovers, samstemte Model Choir, talentfulle Academy Band og mange flere. Alle tilknyttet Music Crossroads. Undertegnede bidro som teknisk ansvarlig og lydmann, samt fotograf. Som ekstra tilskuere kom 3 lokale skoler og fylte det som var igjen av ledig areal.


O'ta i studio

Ellers har tida i Lilongwe for det meste blitt brukt inne i Record For Life-studioet ved Music Crossroads, med tre ivrige produsent-spirer. Les mer om elevene mine på JM Norways' hjemmeside. Her produseres det alt fra kongolesiske viser og malawiske gospel-perler, til urban rap og afro-jazz.

De kommende ukene har jeg sikret meg noen utrolig dyktige artister i studio, og har som mål å spille inn 2 EP-er på 2 uker! Stikkord: "Gatemusikant", "Florø" og "Afro-Funk". Stay tuned!


// Travel hilsen fra Lilongwe


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mzuzu og Lake of Stars

Takulandirani Achimwene! - Velkommen bror!